Plăcintă cu Ciocolată, Caramel și Crumble Crocant de Caise
Reviews
Ingrediente:
Numărul de Serviri
(modifică pentru a recalcula ingredientele)1 buc aluat de plăcintă (gata preparat sau făcut în casă) | |
50g ciocolată neagră | |
50g zahăr brun | |
100ml smântână pentru frișcă | |
1 lingură unt | |
1 lingură caramel (sos sau caramel de casă) | |
2 buc caise (tăiate felii) | |
30g făină | |
30g unt rece (pentru crumble) | |
2 linguri zahăr pudră (pentru crumble) | |
0.5 linguriță scorțișoară (pentru crumble) |
Pentru Dressing
Sos de caramel pentru decorat (opțional) |
Informații Nutriționale(Per Porție)
350kcal
Calorii
4g
Proteine
22g
Grăsimi
42g
Carbohidrați
3g
Fibre
Mod de Preparare
1.
Pasul 1: Pregătește aluatul
Începe prin a preîncălzi cuptorul la 180°C. Unge o tavă de plăcintă cu unt și întinde aluatul pe fundul tăvii. Asigură-te că marginea aluatului se ridică puțin pe peretele formei. Pune aluatul într-un loc răcoros pentru câteva minute.
Marchează ca Finalizat
2.
Pasul 2: Prepară caramelul și ciocolata
Într-o cratiță mică, adaugă zahărul brun și smântâna pentru frișcă. Călește amestecul până când zahărul se dizolvă complet și devine un caramel fin. Adaugă untul și amestecă bine. După ce caramelul s-a răcit puțin, topește ciocolata neagră într-un alt vas și amestec-o cu caramelul, obținând o umplutură fină.
Marchează ca Finalizat
3.
Pasul 3: Pune umplutura în aluat
Toarnă amestecul de caramel și ciocolată peste aluatul pregătit în tavă și nivelează-l cu o spatulă.
Marchează ca Finalizat
4.
Pasul 4: Prepară crumble-ul
Într-un bol mic, combină făina, zahărul pudră, scorțișoara și untul rece tăiat cuburi. Amestecă până obții un amestec sfărâmicios, asemeni unui crumble.
Marchează ca Finalizat
5.
Pasul 5: Adaugă caisele și crumble-ul
Așază feliile de caise deasupra umpluturii de ciocolată și caramel, apoi presară amestecul de crumble uniform pe toată suprafața.
Marchează ca Finalizat
6.
Pasul 6: Coace plăcinta
Coace plăcinta în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 40-50 de minute sau până când crusta de crumble devine aurie și umplutura este complet setată. Lasă plăcinta să se răcească înainte de a o servi.
Marchează ca Finalizat
Observații
Dacă vrei să faci plăcinta mai dulce, poți adăuga mai mult zahăr în umplutură.
Este ideală să o servești cu o lingură de cremă de vanilie sau un sos suplimentar de caramel.
Lasă un răspuns