Abonează-te la newsletter-ul nostru - retetemancaruri.ro

Plăcintă cu Ciocolată, Caramel și Crumble Crocant de Caise

90 Minute

mediu

1 persoană

Această plăcintă cu ciocolată, caramel și crumble cu caise este un desert perfect pentru iubitorii de combinații dulci și acrișoare. Crusta crocantă de crumble se îmbină cu o umplutură fină de ciocolată și caramel, iar caisele proaspete adaugă o notă de prospețime și dulceață. Este un desert care poate fi servit atât la prânz, cât și ca gustare, fiind un adevărat răsfăț pentru papilele gustative.

Reviews

Ingrediente:

Numărul de Serviri
(modifică pentru a recalcula ingredientele)
1 buc aluat de plăcintă (gata preparat sau făcut în casă)
50g ciocolată neagră
50g zahăr brun
100ml smântână pentru frișcă
1 lingură unt
1 lingură caramel (sos sau caramel de casă)
2 buc caise (tăiate felii)
30g făină
30g unt rece (pentru crumble)
2 linguri zahăr pudră (pentru crumble)
0.5 linguriță scorțișoară (pentru crumble)
Pentru Dressing
Sos de caramel pentru decorat (opțional)
Informații Nutriționale(Per Porție)
350kcal Calorii
4g Proteine
22g Grăsimi
42g Carbohidrați
3g Fibre

Mod de Preparare

1.
Pasul 1: Pregătește aluatul
Începe prin a preîncălzi cuptorul la 180°C. Unge o tavă de plăcintă cu unt și întinde aluatul pe fundul tăvii. Asigură-te că marginea aluatului se ridică puțin pe peretele formei. Pune aluatul într-un loc răcoros pentru câteva minute.
Marchează ca Finalizat
2.
Pasul 2: Prepară caramelul și ciocolata
Într-o cratiță mică, adaugă zahărul brun și smântâna pentru frișcă. Călește amestecul până când zahărul se dizolvă complet și devine un caramel fin. Adaugă untul și amestecă bine. După ce caramelul s-a răcit puțin, topește ciocolata neagră într-un alt vas și amestec-o cu caramelul, obținând o umplutură fină.
Marchează ca Finalizat
3.
Pasul 3: Pune umplutura în aluat
Toarnă amestecul de caramel și ciocolată peste aluatul pregătit în tavă și nivelează-l cu o spatulă.
Marchează ca Finalizat
4.
Pasul 4: Prepară crumble-ul
Într-un bol mic, combină făina, zahărul pudră, scorțișoara și untul rece tăiat cuburi. Amestecă până obții un amestec sfărâmicios, asemeni unui crumble.
Marchează ca Finalizat
5.
Pasul 5: Adaugă caisele și crumble-ul
Așază feliile de caise deasupra umpluturii de ciocolată și caramel, apoi presară amestecul de crumble uniform pe toată suprafața.
Marchează ca Finalizat
6.
Pasul 6: Coace plăcinta
Coace plăcinta în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 40-50 de minute sau până când crusta de crumble devine aurie și umplutura este complet setată. Lasă plăcinta să se răcească înainte de a o servi.
Marchează ca Finalizat
Observații
Dacă vrei să faci plăcinta mai dulce, poți adăuga mai mult zahăr în umplutură.
Este ideală să o servești cu o lingură de cremă de vanilie sau un sos suplimentar de caramel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *