Colțunași Chinezești de Casă, Ușor de Preparat
Reviews
Ingrediente:
Numărul de Serviri
(modifică pentru a recalcula ingredientele)50g făină (pentru aluat) | |
30ml apă caldă (pentru aluat) | |
1 praf de sare (pentru aluat) | |
50g carne tocată (porc/pui) (pentru umplutură) | |
0.25 buc ceapă verde tocată fin (pentru umplutură) | |
0.25 buc cățel de usturoi ras (pentru umplutură) | |
0.25 linguriță ghimbir ras (pentru umplutură) | |
0.5 linguriță sos de soia (pentru umplutură) | |
0.25 linguriță ulei de susan (pentru umplutură) | |
Sare și piper, după gust (pentru umplutură) |
Pentru Dressing
1 lingură sos de soia | |
0.5 linguriță oțet de orez | |
0.25 linguriță ghimbir ras | |
0.25 linguriță miere (opțional) | |
1 linguriță ceapă verde tocată |
Informații Nutriționale(Per Porție)
220kcal
Calorii
12g
Proteine
6g
Grăsimi
30g
Carbohidrați
2g
Fibre
Mod de Preparare
1.
Pasul 1: Pregătirea aluatului
Amestecă făina, apa caldă și sarea într-un bol până obții un aluat elastic. Frământă 5 minute, acoperă-l și lasă-l să se odihnească 20 de minute.
Marchează ca Finalizat
2.
Pasul 2: Pregătirea umpluturii
Într-un bol, combină carnea tocată cu ceapa verde, usturoiul, ghimbirul, sosul de soia, uleiul de susan, sarea și piperul. Amestecă bine.
Marchează ca Finalizat
3.
Pasul 3: Formarea colțunașilor
Întinde aluatul și taie cercuri de aproximativ 8 cm. Pune o linguriță de umplutură în centrul fiecărui cerc și pliază-l în jumătate, sigilând marginile prin apăsare.
Marchează ca Finalizat
4.
Pasul 4: Gătirea colțunașilor
Fierți: Pune-i într-o oală cu apă clocotită și fierbe-i 5-6 minute.//////////
La abur: Așază-i într-un steamer și gătește-i 8 minute. //////////
Prăjiți: Prăjește-i într-o tigaie cu puțin ulei până devin aurii, apoi adaugă puțină apă și acoperă pentru a se găti la abur încă 5 minute.
Marchează ca Finalizat
5.
Pasul 5: Servirea
Amestecă ingredientele pentru sos și servește colțunașii calzi, înmuiați în sos.
Marchează ca Finalizat
Observații
Poți înlocui carnea cu ciuperci și tofu pentru o variantă vegetariană.
Se pot congela înainte de gătire și fierbe direct din congelator.
Dacă nu ai timp, poți folosi foi de colțunași gata cumpărate.
Lasă un răspuns