Abonează-te la newsletter-ul nostru - retetemancaruri.ro

Colțunași Chinezești de Casă, Ușor de Preparat

Acești colțunași chinezești de casă sunt delicioși, suculenți și surprinzător de ușor de făcut. Umplutura de carne și legume este bine condimentată, iar aluatul moale și elastic se gătește perfect la abur, fiert sau prăjit. Se servesc alături de un sos aromat de soia și ghimbir pentru o experiență autentică.

Reviews

Ingrediente:

Numărul de Serviri
(modifică pentru a recalcula ingredientele)
50g făină (pentru aluat)
30ml apă caldă (pentru aluat)
1 praf de sare (pentru aluat)
50g carne tocată (porc/pui) (pentru umplutură)
0.25 buc ceapă verde tocată fin (pentru umplutură)
0.25 buc cățel de usturoi ras (pentru umplutură)
0.25 linguriță ghimbir ras (pentru umplutură)
0.5 linguriță sos de soia (pentru umplutură)
0.25 linguriță ulei de susan (pentru umplutură)
Sare și piper, după gust (pentru umplutură)
Pentru Dressing
1 lingură sos de soia
0.5 linguriță oțet de orez
0.25 linguriță ghimbir ras
0.25 linguriță miere (opțional)
1 linguriță ceapă verde tocată
Informații Nutriționale(Per Porție)
220kcal Calorii
12g Proteine
6g Grăsimi
30g Carbohidrați
2g Fibre

Mod de Preparare

1.
Pasul 1: Pregătirea aluatului
Amestecă făina, apa caldă și sarea într-un bol până obții un aluat elastic. Frământă 5 minute, acoperă-l și lasă-l să se odihnească 20 de minute.
Marchează ca Finalizat
2.
Pasul 2: Pregătirea umpluturii
Într-un bol, combină carnea tocată cu ceapa verde, usturoiul, ghimbirul, sosul de soia, uleiul de susan, sarea și piperul. Amestecă bine.
Marchează ca Finalizat
3.
Pasul 3: Formarea colțunașilor
Întinde aluatul și taie cercuri de aproximativ 8 cm. Pune o linguriță de umplutură în centrul fiecărui cerc și pliază-l în jumătate, sigilând marginile prin apăsare.
Marchează ca Finalizat
4.
Pasul 4: Gătirea colțunașilor
Fierți: Pune-i într-o oală cu apă clocotită și fierbe-i 5-6 minute.////////// La abur: Așază-i într-un steamer și gătește-i 8 minute. ////////// Prăjiți: Prăjește-i într-o tigaie cu puțin ulei până devin aurii, apoi adaugă puțină apă și acoperă pentru a se găti la abur încă 5 minute.
Marchează ca Finalizat
5.
Pasul 5: Servirea
Amestecă ingredientele pentru sos și servește colțunașii calzi, înmuiați în sos.
Marchează ca Finalizat
Observații
Poți înlocui carnea cu ciuperci și tofu pentru o variantă vegetariană.
Se pot congela înainte de gătire și fierbe direct din congelator.
Dacă nu ai timp, poți folosi foi de colțunași gata cumpărate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *