Burger Vegetarian
30 Minute
ușor
1 persoană
Reviews
Ingrediente:
Numărul de Serviri
(modifică pentru a recalcula ingredientele)50g năut fiert | |
0.25 buc morcov ras | |
0.25 buc ceapă tocată fin | |
1 lingură pesmet | |
0.5 linguriță muștar | |
0.25 linguriță usturoi pudră | |
0.25 linguriță boia afumată | |
Sare și piper, după gust | |
1 linguriță ulei de măsline (pentru prăjit) | |
1 buc chiflă pentru burger | |
1 frunză de salată | |
1 felie de roșie |
Pentru Dressing
Sos de iaurt cu usturoi | |
Ketchup sau maioneză vegană |
Informații Nutriționale(Per Porție)
280kcal
Calorii
10g
Proteine
6g
Grăsimi
45g
Carbohidrați
8g
Fibre
Mod de Preparare
1.
Pasul 1: Pregătirea compoziției pentru burger
Zdrobește năutul fiert cu o furculiță sau cu un blender, apoi amestecă-l cu morcovul ras, ceapa tocată, pesmetul, muștarul și condimentele.
Marchează ca Finalizat
2.
Pasul 2: Modelarea chiftelei
Formează un disc din compoziția obținută și presează-l ușor pentru a-i da forma unui burger.
Marchează ca Finalizat
3.
Pasul 3: Gătirea burgerului
Încinge uleiul într-o tigaie și prăjește burgerul 3-4 minute pe fiecare parte, până devine auriu și crocant.
Marchează ca Finalizat
4.
Pasul 4: Asamblarea burgerului
Taie chifla în două și unge baza cu dressingul preferat. Adaugă frunza de salată, burgerul prăjit și felia de roșie. Acoperă cu cealaltă jumătate de chiflă.
Marchează ca Finalizat
5.
Pasul 5: Servirea
Servește imediat, alături de cartofi wedges sau o salată proaspătă.
Marchează ca Finalizat
Observații
Poți adăuga avocado sau castraveți murați pentru un plus de savoare.
Pentru o variantă fără gluten, folosește pesmet fără gluten și o chiflă adecvată.
Se poate coace la cuptor pentru o variantă mai sănătoasă.
Lasă un răspuns