Gogoși cu Ghimbir și Scorțișoară
Reviews
Ingrediente:
Numărul de Serviri
(modifică pentru a recalcula ingredientele)1 buc ou | |
100g zahăr | |
50g unt topit | |
125ml lapte | |
200g făină | |
1 linguriță praf de copt | |
0.5 linguriță ghimbir măcinat | |
0.5 linguriță scorțișoară | |
1 vârf de cuțit sare | |
0.5 linguriță extract de vanilie |
Pentru Dressing
Zahăr și scorțișoară pentru a presăra deasupra gogoșilor | |
(Opțional) Glazură de zahăr pentru un plus de dulceață |
Informații Nutriționale(Per Porție)
200kcal
Calorii
3g
Proteine
10g
Grăsimi
30g
Carbohidrați
2g
Fibre
Mod de Preparare
1.
Pasul 1: Pregătește ingredientele
Preîncălzește cuptorul la 180°C. Unge o tavă pentru gogoși cu puțin unt sau folosește un spray de gătit. Într-un bol mare, bate oul cu zahărul și untul topit până obții o compoziție omogenă.
Marchează ca Finalizat
2.
Pasul 2: Amestecă ingredientele uscate
Într-un alt bol, combină făina, praful de copt, ghimbirul, scorțișoara și sarea. Amestecă bine ingredientele uscate.
Marchează ca Finalizat
3.
Pasul 3: Îmbină ingredientele
Adaugă treptat ingredientele uscate în amestecul de ouă, alternând cu laptele și extractul de vanilie. Continuă să amesteci până obții un aluat omogen și ușor gros.
Marchează ca Finalizat
4.
Pasul 4: Coace gogoșile
Pune aluatul în formele de gogoși și coace-le în cuptorul preîncălzit timp de 15-18 minute sau până când devin aurii și trec testul cu scobitoarea (scobitoarea trebuie să iasă curată).
Marchează ca Finalizat
5.
Pasul 5: Decorează gogoșile
După ce gogoșile s-au răcit puțin, le poți presăra cu un amestec de zahăr și scorțișoară pentru un plus de savoare. Dacă vrei, le poți acoperi și cu glazură de zahăr.
Marchează ca Finalizat
Observații
Aceste gogoși sunt delicioase și simple de făcut, dar le poți personaliza adăugând nuci tocate sau bucăți mici de ciocolată în aluat.
Sunt perfect de servit cu o ceașcă de ceai sau cafea.
Lasă un răspuns