Tagliatelle cu Sos Pesto, Busuioc și Parmigiano
Reviews
Ingrediente:
Numărul de Serviri
(modifică pentru a recalcula ingredientele)100g tagliatelle proaspete sau uscate | |
2 linguri sos pesto (preferabil pesto genovez) | |
5 frunze proaspete de busuioc | |
20g Parmigiano Reggiano ras | |
1 lingură ulei de măsline extravirgin | |
Sare și piper după gust |
Pentru Dressing
Un strop de ulei de măsline și câteva frunze de busuioc pentru decor |
Informații Nutriționale(Per Porție)
450kcal
Calorii
14g
Proteine
18g
Grăsimi
55g
Carbohidrați
3g
Fibre
Mod de Preparare
1.
Pasul 1: Fierberea tagliatellelor
Pune o oală mare cu apă la fiert și adaugă sare.
Adaugă tagliatellele și fierbe-le conform instrucțiunilor de pe ambalaj (aprox. 5-7 minute pentru paste proaspete, 10-12 minute pentru cele uscate).
Marchează ca Finalizat
2.
Pasul 2: Pregătirea sosului
Într-un bol, amestecă sosul pesto cu 1 lingură de apă fierbinte de la paste, pentru a-l subția puțin.
Marchează ca Finalizat
3.
Pasul 3: Asamblarea preparatului
Scurge pastele, dar păstrează puțin din apa în care au fiert.
Pune pastele într-un bol și adaugă sosul pesto, amestecând bine pentru a se acoperi uniform.
Adaugă Parmigiano Reggiano ras și amestecă ușor.
Marchează ca Finalizat
4.
Pasul 4: Servirea
Transferă pastele pe farfurie, stropește cu puțin ulei de măsline și decorează cu frunze de busuioc proaspăt.
Presară piper proaspăt măcinat și, opțional, extra Parmigiano ras.
Marchează ca Finalizat
Observații
Dacă vrei un plus de crocant, poți adăuga nuci de pin prăjite.
Pentru o variantă mai ușoară, poți folosi pesto făcut în casă cu mai puțin ulei.
Dacă pastele sunt prea uscate, mai adaugă puțină apă din oala în care au fiert.
Lasă un răspuns