Tartă cu Caramel și Glazură de Ciocolată
Reviews
Ingrediente:
Numărul de Serviri
(modifică pentru a recalcula ingredientele)30g biscuiți digestivi sfărâmați (pentru crustă) | |
10g unt topit (pentru crustă) | |
20g zahăr (pentru caramel) | |
10ml smântână lichidă (pentru caramel) | |
5g unt (pentru caramel) | |
10g ciocolată neagră (min. 50% cacao) (pentru glazura de ciocolată) | |
5ml smântână lichidă (pentru glazura de ciocolată) |
Pentru Dressing (topping opțional)
Fulgi de sare de mare | |
Nuci tocate sau migdale feliate |
Informații Nutriționale(Per Porție)
220kcal
Calorii
2g
Proteine
12g
Grăsimi
25g
Carbohidrați
1g
Fibre
Mod de Preparare
1.
Pasul 1: Pregătirea crustei
Mărunțește biscuiții și amestecă-i cu untul topit. Așază compoziția într-o formă mică și presează bine. Dă la frigider 15 minute pentru a se întări.
Marchează ca Finalizat
2.
Pasul 2: Prepararea caramelului
Topește zahărul într-o tigaie la foc mediu până devine auriu. Adaugă smântâna lichidă și untul, amestecând constant. Toarnă caramelul peste crustă și lasă să se răcească.
Marchează ca Finalizat
3.
Pasul 3: Prepararea glazurii de ciocolată
Topește ciocolata împreună cu smântâna lichidă la bain-marie sau în cuptorul cu microunde (în reprize scurte de 15 secunde). Amestecă bine și toarnă glazura peste stratul de caramel.
Marchează ca Finalizat
4.
Pasul 4: Servirea
Lasă tarta la frigider pentru cel puțin 30 de minute înainte de servire. Adaugă topping-uri după preferință.
Marchează ca Finalizat
Observații
Se poate face și într-o tavă mai mare și tăia în porții.
Poți folosi ciocolată cu lapte pentru o variantă mai dulce.
Se păstrează la frigider până la 3 zile.
Lasă un răspuns