Burger din Carne de Vită Pură cu Sos Dulce și Parmigiano
Reviews
Ingrediente:
Numărul de Serviri
(modifică pentru a recalcula ingredientele)150g carne de vită tocată (preferabil cu 15-20% grăsime) | |
1 buc chiflă de burger | |
20g Parmigiano Reggiano ras | |
1 lingură sos dulce (ex: sos BBQ dulce sau miere + muștar) | |
1 frunză de salată verde | |
1 felie de roșie | |
1 felie de ceapă roșie | |
1 linguriță ulei de măsline | |
Sare și piper după gust |
Pentru Dressing
Sos dulce de casă (amestec de miere și muștar) sau sos BBQ dulce |
Informații Nutriționale(Per Porție)
550kcal
Calorii
35g
Proteine
30g
Grăsimi
40g
Carbohidrați
3g
Fibre
Mod de Preparare
1.
Pasul 1: Formarea și gătirea chiftelei de vită
Asezonează carnea de vită cu sare și piper.
Formează o chiftea rotundă și uniformă, cu o adâncitură ușoară în centru (pentru a preveni umflarea la gătire).
Încinge o tigaie grill sau o tigaie normală și unge-o cu puțin ulei de măsline.
Gătește burgerul 3-4 minute pe fiecare parte pentru mediu sau 5-6 minute pentru bine făcut.
Marchează ca Finalizat
2.
Pasul 2: Pregătirea chiflei
Taie chifla pe jumătate și prăjește-o ușor pe tigaie sau pe grill, până devine aurie.
Marchează ca Finalizat
3.
Pasul 3: Asamblarea burgerului
Pe baza chiflei, așază frunza de salată și felia de roșie.
Adaugă chiftea de vită fierbinte și presară Parmigiano Reggiano ras, astfel încât să se topească ușor.
Pune felia de ceapă roșie și toarnă sosul dulce peste carne.
Acoperă cu partea superioară a chiflei.
Marchează ca Finalizat
4.
Pasul 4: Servirea
Servește burgerul cald, alături de cartofi dulci prăjiți sau o salată proaspătă.
Marchează ca Finalizat
Observații
Pentru un plus de savoare, poți adăuga un ou prăjit sau bacon crocant.
Dacă vrei un burger mai suculent, poți adăuga 1 lingură de unt în tigaie în ultimele 2 minute de gătire.
Sosul dulce poate fi personalizat, combinând miere cu oțet balsamic sau muștar Dijon.
Lasă un răspuns