Chiflă Integrală de Casă cu Unt
Reviews
Ingrediente:
Numărul de Serviri
(modifică pentru a recalcula ingredientele)60g făină integrală | |
30ml apă călduță | |
0.5 linguriță drojdie uscată | |
0.5 linguriță zahăr brun | |
0.25 linguriță sare | |
0.5 linguriță ulei de măsline | |
5g unt pentru servire |
Informații Nutriționale(Per Porție)
180kcal
Calorii
6g
Proteine
5g
Grăsimi
30g
Carbohidrați
4g
Fibre
Mod de Preparare
1.
Pasul 1: Pregătirea aluatului
Într-un bol mic, dizolvă drojdia și zahărul brun în apa călduță. Lasă să stea 5-10 minute până devine spumoasă.
Într-un bol separat, amestecă făina integrală cu sarea.
Toarnă amestecul de drojdie peste făină și adaugă uleiul de măsline.
Marchează ca Finalizat
2.
Pasul 2: Frământarea și dospirea
Frământă aluatul timp de 8-10 minute, până devine elastic.
Acoperă bolul cu un prosop curat și lasă aluatul la dospit într-un loc cald timp de 1 oră, până își dublează volumul.
Marchează ca Finalizat
3.
Pasul 3: Formarea și coacerea
Preîncălzește cuptorul la 180°C.
Formează o chiflă rotundă și așaz-o pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Coace timp de 15-18 minute sau până devine aurie.
Marchează ca Finalizat
4.
Pasul 4: Servirea
Scoate chifla din cuptor și las-o să se răcească puțin.
Taie-o pe jumătate și unge cu unt pentru o savoare deosebită.
Marchează ca Finalizat
Observații
Poți adăuga semințe (in, floarea-soarelui, susan) pentru un plus de textură.
Chifla poate fi păstrată într-o pungă de hârtie timp de 1-2 zile.
Pentru un gust mai intens, poți folosi unt sărat.
Lasă un răspuns