Gogoși de Casă cu Scorțișoară și Ghimbir
Reviews
Ingrediente:
Numărul de Serviri
(modifică pentru a recalcula ingredientele)0.5 cană făină | |
0.25 cană zahăr | |
0.25 linguriță bicarbonat de sodiu | |
0.25 linguriță praf de copt | |
0.5 linguriță scorțișoară | |
0.25 linguriță ghimbir pudră | |
0.25 cană lapte | |
1 buc ou | |
1 lingură unt topit | |
0.25 linguriță esență de vanilie | |
Ulei pentru prăjit |
Pentru Glazură
2 linguri zahăr | |
0.5 linguriță scorțișoară | |
0.25 linguriță ghimbir pudră |
Informații Nutriționale(Per Porție)
250kcal
Calorii
4g
Proteine
12g
Grăsimi
31g
Carbohidrați
2g
Fibre
Mod de Preparare
1.
Pasul 1: Prepararea aluatului
Într-un bol mare, amestecați făina, zahărul, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, scorțișoara și ghimbirul.
Adăugați laptele, oul, untul topit și esența de vanilie. Amestecați până când aluatul devine omogen.
Marchează ca Finalizat
2.
Pasul 2: Formarea gogoșilor
Luați bucăți mici din aluat și formați bile mici sau mici cercuri (de aproximativ 5 cm diametru). Dacă doriți, puteți folosi o formă pentru gogoși.
Marchează ca Finalizat
3.
Pasul 3: Prăjirea gogoșilor
Într-o tigaie adâncă, încălziți uleiul la foc mediu. Testați temperatura uleiului prin picurarea unui pic de aluat – dacă acesta plutește la suprafață, uleiul este gata.
Prăjiți gogoșile în uleiul fierbinte, câte 2-3 minute pe fiecare parte, până devin aurii. Scoateți-le cu o lingură cu găuri și puneți-le pe un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.
Marchează ca Finalizat
4.
Pasul 4: Glazurarea gogoșilor
Într-un bol mic, amestecați zahărul cu scorțișoara și ghimbirul pudră.
În timp ce gogoșile sunt încă calde, le rostogoliți prin amestecul de zahăr și condimente pentru a le acoperi uniform.
Marchează ca Finalizat
Observații
Aceste gogoși sunt cele mai bune servite proaspete, dar pot fi păstrate într-un recipient ermetic timp de 1-2 zile.
Dacă doriți să adăugați mai multe arome, puteți experimenta cu un strop de esență de migdale sau portocală.
Lasă un răspuns