Gogoși Glazurate cu Făină de Porumb
Reviews
Ingrediente:
Numărul de Serviri
(modifică pentru a recalcula ingredientele)40g făină de porumb | |
60g făină albă | |
0.5 linguriță praf de copt | |
1 ou | |
30ml lapte | |
20g zahăr | |
1 lingură unt topit | |
0.5 linguriță extract de vanilie | |
Un praf de sare |
Pentru Glazură
50g zahăr pudră | |
1 lingură lapte | |
0.5 linguriță extract de vanilie |
Informații Nutriționale(Per Porție)
320kcal
Calorii
6g
Proteine
12g
Grăsimi
45g
Carbohidrați
2g
Fibre
Mod de Preparare
1.
Pasul 1: Pregătirea aluatului
Amestecă făina de porumb, făina albă, praful de copt și sarea într-un bol.
Într-un alt bol, bate oul cu zahărul, laptele, untul topit și extractul de vanilie.
Încorporează ingredientele uscate în cele umede și amestecă până obții un aluat omogen.
Marchează ca Finalizat
2.
Pasul 2: Modelarea și gătirea gogoșilor
Încălzește ulei într-o tigaie sau folosește o formă pentru gogoși dacă optezi pentru coacere.
Formează gogoși și prăjește-le la foc mediu până devin aurii (aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte) sau coace-le la 180°C timp de 12-15 minute.
Marchează ca Finalizat
3.
Pasul 3: Pregătirea glazurii
Amestecă zahărul pudră cu laptele și vanilia până obții o glazură fină.
Marchează ca Finalizat
4.
Pasul 4: Glazurarea și servirea
Înmoaie gogoșile în glazură sau toarnă deasupra cu lingura.
Lasă-le să se întărească 5 minute și savurează-le.
Marchează ca Finalizat
Observații
Se pot păstra într-un recipient ermetic până la 2 zile.
Poți adăuga coajă de lămâie sau scorțișoară pentru un plus de aromă.
Lasă un răspuns