Mousse de Ciocolată
Reviews
Ingrediente:
Numărul de Serviri
(modifică pentru a recalcula ingredientele)50g ciocolată neagră (minim 50% cacao) | |
50ml smântână pentru frișcă (minim 30% grăsime) | |
1 linguriță zahăr pudră (opțional) | |
0.5 buc albuș de ou | |
1 buc praf de sare | |
Esență de vanilie (opțional) |
Pentru Dressing
Fulgi de ciocolată | |
Cacao pudră | |
Fructe proaspete (căpșuni, zmeură) |
Informații Nutriționale(Per Porție)
230kcal
Calorii
3g
Proteine
18g
Grăsimi
12g
Carbohidrați
2g
Fibre
Mod de Preparare
1.
Pasul 1: Topirea ciocolatei
Topește ciocolata la bain-marie sau în cuptorul cu microunde (în reprize de 20 de secunde, amestecând între ele) până devine omogenă.
Marchează ca Finalizat
2.
Pasul 2: Baterea smântânii
Într-un bol rece, bate smântâna pentru frișcă cu zahărul pudră și esența de vanilie până devine cremoasă, dar nu foarte fermă.
Marchează ca Finalizat
3.
Pasul 3: Baterea albușului
Într-un alt bol, bate albușul cu un praf de sare până devine spumă fermă.
Marchează ca Finalizat
4.
Pasul 4: Amestecarea ingredientelor
Încorporează ciocolata topită în frișca bătută, amestecând ușor. Apoi, adaugă albușul bătut și omogenizează cu mișcări delicate, de jos în sus.
Marchează ca Finalizat
5.
Pasul 5: Răcirea mousse-ului
Toarnă mousse-ul în pahare și lasă-l la frigider pentru cel puțin 30 de minute înainte de servire.
Marchează ca Finalizat
6.
Pasul 6: Servirea
Decorează cu fulgi de ciocolată, cacao pudră sau fructe proaspete și savurează!
Marchează ca Finalizat
Observații
Dacă vrei un mousse mai dulce, folosește ciocolată cu lapte în loc de ciocolată neagră.
Poți adăuga o linguriță de lichior (rom, amaretto) pentru un plus de aromă.
Pentru o variantă vegană, folosește ciocolată fără lactate și smântână de cocos.
Lasă un răspuns