Prăjitură cu Migdale și Smântână
Reviews
Ingrediente:
Numărul de Serviri
(modifică pentru a recalcula ingredientele)30g făină de migdale | |
15g făină albă | |
15g zahăr | |
10g unt topit | |
10ml smântână fermentată | |
0.25 linguriță praf de copt | |
0.25 linguriță extract de vanilie | |
1 buc ou mic | |
Un praf de sare |
Pentru Dressing (topping opțional)
Fulgi de migdale | |
Zahăr pudră | |
Miere sau sirop de arțar |
Informații Nutriționale(Per Porție)
220kcal
Calorii
5g
Proteine
14g
Grăsimi
18g
Carbohidrați
2g
Fibre
Mod de Preparare
1.
Pasul 1: Pregătirea aluatului
Într-un bol, amestecă făina de migdale, făina albă, zahărul, praful de copt și un praf de sare.
Marchează ca Finalizat
2.
Pasul 2: Adăugarea ingredientelor umede
Adaugă oul, untul topit, smântâna și extractul de vanilie. Amestecă bine până obții o compoziție omogenă.
Marchează ca Finalizat
3.
Pasul 3: Coacerea
Toarnă aluatul într-o formă mică tapetată cu hârtie de copt și presară deasupra fulgi de migdale. Coace în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 20-25 minute sau până trece testul cu scobitoarea.
Marchează ca Finalizat
4.
Pasul 4: Servirea
Lasă prăjitura să se răcească și pudreaz-o cu zahăr sau servește-o cu un strop de miere.
Marchează ca Finalizat
Observații
Se poate înlocui smântâna cu iaurt grecesc pentru o variantă mai ușoară.
Pentru un plus de aromă, poți adăuga coajă de lămâie rasă.
Se păstrează la frigider și se poate servi rece sau la temperatura camerei.
Lasă un răspuns