Budincă de Orez cu Mere
Reviews
Ingrediente:
Numărul de Serviri
(modifică pentru a recalcula ingredientele)50g orez cu bob rotund | |
200ml lapte (de vacă sau vegetal) | |
1 linguriță zahăr (sau miere) | |
0.5 linguriță esență de vanilie | |
0.5 măr (tăiat cubulețe) | |
0.5 linguriță scorțișoară | |
0.5 linguriță unt (pentru sotarea merelor) | |
Un praf de sare |
Pentru Dressing
Miere sau sirop de arțar | |
Nuci tocate sau migdale feliate | |
Un praf suplimentar de scorțișoară |
Informații Nutriționale(Per Porție)
250kcal
Calorii
7g
Proteine
6g
Grăsimi
42g
Carbohidrați
3g
Fibre
Mod de Preparare
1.
Pasul 1: Fierberea orezului
Într-o cratiță, adaugă laptele, orezul și un praf de sare. Fierbe la foc mic, amestecând ocazional, până când orezul devine cremos și absoarbe majoritatea lichidului (aproximativ 20 de minute).
Marchează ca Finalizat
2.
Pasul 2: Aromatizarea
Adaugă zahărul și esența de vanilie, amestecă bine și mai lasă pe foc 2-3 minute.
Marchează ca Finalizat
3.
Pasul 3: Prepararea merelor
Într-o tigaie mică, topește untul și adaugă cubulețele de măr și scorțișoara. Gătește-le timp de 5 minute, până devin moi și ușor caramelizate.
Marchează ca Finalizat
4.
Pasul 4: Asamblarea
Pune budinca de orez într-un bol și adaugă merele caramelizate deasupra.
Marchează ca Finalizat
5.
Pasul 5: Decorarea și servirea
Opțional, stropește cu miere și presară nuci sau scorțișoară pentru un plus de savoare.
Marchează ca Finalizat
Observații
Poți folosi lapte de cocos pentru o variantă exotică.
Dacă vrei un desert mai dulce, poți crește cantitatea de zahăr sau adăuga stafide.
Se poate consuma atât caldă, cât și rece.
Lasă un răspuns